Vi har tatt en prat med med ett av våre spreke medlemmer Bjørnar. Bjørnar har trent hos oss over en lengre periode, og vi har alltid latt oss fascinere av hans pågangsmot og treningsglede!

Bjørnar i full sving med trening av brystmuskulaturen!

Bjørnar, som nå er blitt 76 år, startet sin treningshverdag i 30-årene da hans sønn ble aktiv i idrett, fortrinnsvis ski og tennis. Da ungdommen fikk andre interesser, fortsatte Bjørnar å trene, og kom seg etterhvert også inn på treningssenter og fikk sansen for styrketrening. Bjørnar fikk en bok om styrketrening i gave av sin sønn som han viser frem. "Denne boka gjorde at jeg startet med styrketrening, og den har hjulpet meg masse på veien", smiler Bjørnar mens han viser oss en bok full av styrkeøvelser med definisjon av hvilke muskler hver øvelse trener. Han kan også fortelle at han trives svært godt med å trene på treningssenter, og noen ganger kan øktene bli opp til 3 timer lange - rett og slett for at han koser seg med å være her. "Noen ganger får jeg kommentarer på om jeg aldri er hjemme" ler Bjørnar.

Til oppvarming foretrekker Bjørnar romaskinen.

Men alt har ikke alltid vært rosenrødt på treningsfronten. Som mange andre har Bjørnar hatt sine fysiske plager. Han har blant annet skiftet begge knærne, operert i begge skuldre, og i begge håndledd. Til tross for noen avbrekk i treningen har han vært snar i gang igjen så snart det var mulig. Og her er Bjørnar klar i sin tale; "Hadde det ikke vært for treningen hadde jeg aldri klart å kommet meg så fort etter alle mine operasjoner som jeg har gjort". Dette har han også fått konstatert fra legen sin. Bare fire måneder etter sin første kne operasjon var Bjørnar på Lille Blåmann. Det er imponerende!

Bjørnar bruker likevel ikke bare tiden på styrketrening. Han er også aktiv som syklist og på fjellet om sommeren. Sommeren 2019 syklet han Senja på tvers til Gryllefjord, tok ferge til Andøy, forså å sykle Andøy - Svolvær. Denne turen tok Bjørnar helt alene, og sier han trives godt i eget selskap. I tillegg får man oppleve naturen på en helt annen måte på sykkel enn når man kjører bil, legger han til. I 2020 ble det også en tur på egenhånd, denne gangen Andøya rundt. Når sykkelen står stille er det fjellet som kaller, og Bjørnar har besøkt flere topper i Troms. De fineste er uten tvil Matfjellet og Middagsfjellet i Sørreisa. "Den verste toppen jeg har besteget må være Sætertinden ved Tjellsundet. Den var bratt og ekkel de siste høydemeterne" forteller Bjørnar.

Bjørnar avslutter med å påpeke hvor viktig trening har vært for han, og at han virkelig anbefaler alle å sette av litt tid til trening. Det gir mye, både fysisk og psykisk. Spesielt de eldre, og legger til at det er aldri for sent å starte opp!

Det er aldri for sent å starte, sier Bjørnar, og ladder på med flere kilo.

BLI MEDLEM

Registrer deg på nett nå!

Bli medlem